zondag 22 januari 2012

De aanleiding van dit blog was een column...

...maar van wie? Van Remco Campert, van Jan Mulder of van Martin Bril?

Een aantal jaren gelden, ergens tussen 2005-2006, maar misschien zelfs eerder, las ik op de voorpagina van De Volkskrant één van de columns van CaMu. Volgens mij was hij van de hand van Ca: Remco Campert.

De column waar ik het over heb ging over het lot van kapotgewaaide paraplu's na een storm. Er volgde een beeldende beschrijving: ze lagen er treurigmakend, verlaten bij, alsof ze gestorven waren. Die paraplu's waren mij ook vaak opgevallen.


Ik wilde de column uitknippen en ergens bewaren. Maar helaas: ik deed het niet meteen toen het in mij opkwam, maar stelde het uit tot later. Uiteraard was het toen te laat. De krant was al afgevoerd.

In 2007 (na een fikse storm) kreeg ik het idee om een fotoblog te maken, naar aanleiding van die tekst. En ik wilde die tekst erbij plaatsen. Ik ging dus op zoek.


Maar eerst discussieerde ik er met mijn man over. Volgens hem was niet Remco Campert de auteur, maar Martin Bril ! Jan Mulder kwam even ter sprake, maar wij vonden het geen Jan Mulder onderwerp.


Ik toog naar de openbare bibliotheek en leende er alle boeken van CaMu en ook die van Martin Bril. Tussen twee haakjes: erg leuk om te lezen. Maar ik vond niet wat ik zocht. Okee, dan maar een fotoblog met kapotgewaaide paraplu's zonder de tekst die mij zo inspireerde.

Wie weet kom ik hem ooit tegen. Of misschien schrijf ik gewoon een brief aan Remco Campert.............

3 opmerkingen:

FietsPareltjes zei

Leuk om te lezen wat de bron van je fotogalerij was! (ik ken de column overigens niet, maar zal een vriendin eens polsen.)

Bijzonder hoe een column tot een dergelijk project kon groeien.

leuk, ik blijf je volgen.

cão zei

Rien ne presse, une image même sans texte, a des choses à dire.
Soyons patients, nous attendrons ce texte de Jim Campert et Martin Bril !

:-)

Fred zei

Hee da's leuk. Dit is mijn blog gebaseerd op het gedicht van Remco Campert:

http://ajuuparaplu.blogspot.nl